İSMAİL AKÇAY POLİTİKİM DERGİSİNDE TÜRKİYE’NİN ÖRNEK İNSANLARI ARASINDA GÖSTERİLDİ.

31 OCAK 2012


Politikim Dergisi 15 Ocak 2012 tarihli 12. Sayısında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay’a 4 sayfasını ayırarak İsmail Akçay’ı ve yaptığı çalışmaları anlattı.

POLİTİKİM DERGİSİNDE ŞUNLAR KAYDEDİLDİ:

 “İsmail Akçay, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Vergi Komisyonu Üyesi. Ayrıca otuza yakın kurul, komisyon ve vakıfta görev alıyor. Örnek girişimleri ile ellinin üzerinde kurum ve kuruluş tarafından ödüllendirildi. Politikim Dergisi olarak Akçay'ın örnek yaşamını sayfalarımıza taşıdık.

ÇİFTÇİYE SAĞLANAN DESTEK YÖNTEMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İŞARET ETTİ

Devletin, çiftçiye sağladığı maddi desteğin yanlış olduğunu savundu. Tarlası olana değil ürüne göre maddi yardım sağlanmasını amaçladı. Bu misyonuyla tarımda tasarrufla birlikte, elde edilen gelirin de artmasını hedefledi.

KENTİN SORUNLARINI ÇÖZMEDE VEKİLLERDEN DESTEK İSTEDİ

Milletvekilleri ve oda başkanlarının katılımıyla gerçekleşen sorunlar ve öneriler toplantısı yapıldı. İlde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin bulunduğu bir dosyayı milletvekillerine iletti. Bu tür çalışmalarıyla şehrin sorunlarının çözümünü hızlandırdı.

BTC BORU HATTININ GEÇTİĞİ İLLERE KREDİ DESTEĞİ SAĞLADI

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'nın geçtiği 10 ile sağlanacak kredi desteğinin bilgisini verdi. Küçük ve orta büyüklükteki işletmelere kredi desteği vererek bölge ekonomisine katkıda bulundu.

 İŞADAMLARINA ARKA ÇIKTI

Gümüşhane'de en önemli geçim kaynaklarının tarım, hayvancılık ve madencilik olduğunu vurguladı. Teknolojiyle birlikte madencilik tekrar önem kazanmaya başladı. Hayvancılık sektörüne katkı sağlayan iş adamlarına arka çıktı. Ticari ve sanayi kapasitesi düşük olan kente, düzenlediği çalışmalarla canlılık kazandırdı.

İKİNCİ TÜNEL İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNDU

İsmail Akçay, Trabzon-Gümüşhane karayolunun genişletilmesi yerine, Zigana'ya ikinci tünelin açılmasının daha ekonomik olacağını savundu. Projenin gerçekleştirilmesiyle mesafenin kısalması ve kışın daha rahat ulaşım sağlanması düşünüldü. İkinci tünelle, Güneydoğu'nun Gümüşhane üzerinden Trabzon'a bağlanması ile yakınlaşması planlandı.

EKONOMİK KRİZİN BÖLGEYİ ETKİLEMEMESİ İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞTI

Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin bölgede zarara neden olmaması için faaliyete geçti. Böyle bir dönemde Gümüşhane'ye sağlanan teşvik priminin süresinin uzatılması maksadıyla çaba sarf etti. Bu şekilde ekonomik canlılığı devam ettirmek istedi.

 GÜMÜŞHANE'NİN YÖRESEL ÜRÜNLERİNE SAHİP ÇIKTI

Türkiye'nin nadir görülen ürünlerinden "pestil ve köme" ye büyük önem verdi. Şehrin yerel lezzetlerinden olan bu ürünleri, 2004 yılında Türk Patent Enstitüsü'ne tescilletti. Kayda geçen ürünlere yatırımcıların yönelmesi için de destek verdi. Çalışmalarıyla yöresel lezzetleri pazarladığı gibi kentin tanıtımında da kullandı.

DÜZENLİ OLARAK GERÇEKLEŞEN TOPLANTILARDA ŞEHRİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETTİ

Akçay, Gümüşhane'de bulunan sivil toplum örgütleriyle sık sık bir araya geldi. Gümüşhane ve ilçelerinde sorunların nasıl giderilebileceğine ilişkin görüşleri alarak, tek başına karar vermedi. Halkın görüşüne başvurarak, demokratik bir yönetim tarzını benimsediğini gösterdi.

KENTİN KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ ÖNEMSEDİ

Gümüşhane yöresine ait şenlik ve kutlamalarda halkla iç içe oldu. Zigana Kar Şenlikleri ve Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı. Faaliyetlerde aktif rol alıp, hem yöresel geleneklere sahip çıktı hem de bölgenin tanıtımında etkin rol oynadı.

 GENÇLERİ KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINA YÖNLENDİRDİ

Türkiye genelinde başlatılan "Konuşan Kitap Şenliği" Gümüşhane'de gerçekleştirildi. Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte, çocukların kitaplardan uzaklaşmasını engellemek amacıyla böyle bir şenlik düzenlendi. Akçay desteğiyle çağdaş toplum seviyesine, çok okuyan bir toplumla varılabileceğini vurguladı.

GENÇ İŞADAMLARINA EĞİTİM DÜZENLEDİ

GTSO olarak, geleceğin işadamı olacak gençlerin eğitimine özen gösterdi. Gençlere girişimcilik, yapılabilirlik araştırması, iş ve pazarlama planı çerçevesinde dört modül üzerinden eğitim verildi. Eğitimlerin sonucunda, gençlerin ülkeye faydalı birer birey olmaları hedeflendi.

ŞEHRİN GELİŞMESİ YÖNÜNDE ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTI

Görevde bulunduğu süre içerisinde, Gümüşhane'nin geleceğini düşünüp gerekli hamlelerde bulundu. Köy Bazlı Kırsal Kalkınma Projesi ve Doğu Anadolu Projesi'ni hayata geçirdi. Hizmetleriyle kent ve ülke ekonomisine katkıda bulundu.

 KOBİ'LERE DAHA İYİ ŞARTLAR SUNDU

GTSO olarak küçük ve orta büyüklükteki işletme sahiplerine daha rahat ve kolay şartlar  getirdi. Maddi kaynak yetersizliğinden dolayı yatırım gerçekleştiremeyen işletme sahiplerine kredi sağlamak için bir bankayla protokol imzaladı. Yaptığı bu anlaşmayla yatırımcıların işini kolaylaştırdı.

TURİZM SEKTÖRÜNDEN GELİR ELDE ETMEYİ DÜŞÜNDÜ.

Gümüşhane'nin kalkınmasını düşleyerek, her alanda kazanç sağlamayı planladı. Çevreyi koruyarak, turizmi geliştirecek projeler gerçekleştirilmesinin gerekliliğini vurguladı. Yayla turizmini destekleyerek doğal güzelliklerin ekonomiye kazandırılmasında önemli bir rol üstlendi.

GÜMÜŞHANE'NİN TANITIMINDA CANLA BAŞLA ÇALIŞTI

Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu, Karadeniz Ekonomik işbirliği Kurultayı ve Sergisi'ne yönelik Gümüşhane'de ön bilgilendirme toplantısı düzenledi. Akçay, bu tip organizasyonların kentin tanıtımına büyük yarar sağlayacağını belirterek yakından ilgilendi.

 EĞİTİM HİZMETLERİNE DESTEK VERDİ

Toplum olarak gelişmenin temelinin eğitim olduğu bilinciyle davranıp, önemli katkılarda bulundu. Yeni kurulan üniversitelere derslik, yurt ve lojman binaları için arsa tahsis edilmesinde yardımcı oldu. Destekleriyle bölgenin, eğitimden geri kalmayıp çağın gereklerine ayak uydurması için dişini tırnağına taktı.

GÜMÜŞHANE'Yİ KALKINDIRMAYA YÖNELİK SEMİNERLER GERÇEKLEŞTİRDİ.

GTSO'nun çalışmaları doğrultusunda, meslek odalarıyla ortak çalışmalar yürüttü. Bilimsel, sosyal, kültürel ve turizm açısından ilin gelişmesi için bilgilendirmeler yaptı. Düzenlenen toplantılarla gıpta edilen bir kent oluşturmayı amaçladı.

TARIMA YÖNELİK PROJELER HAZIRLADI

Kentin önemli geçim kaynaklarından biri olan tarımın gelişmesinde rol üstlendi. Fındık politikasının yeniden ele alınıp, üretimin en az 600 bin tonunun ihraç edilmesi amacıyla yeni bir yol çizildi. Çalışmalarıyla fındıktan elde edilen gelirin artması yönünde girişim başlattı.

 ÜLKE OLARAK KALKINMANIN YOLUNU BELİRLEDİ

Türkiye'nin kalkınması için daha hassas ve dinamik faaliyetler yapılması gerektiğini öngördü. Devlet olarak zenginleşmenin, huzurla beraber yoğun bir çalışma neticesinde sağlanacağını her platformda dile getirdi. Düşünceleriyle topluma yol gösterici oldu.

KADINLARIN EKONOMİDE AKTİF ROL ALMASINA YARDIMCI OLDU

Akçay, kırsal alanda yaşayan kadınlara yönelik projelere destek verdi. GTSO olarak kadın girişimciliğinin ve kredi kaynaklarına erişmenin mevcut durumunu ortaya koyup, yaşanan sıkıntıları gidermeye yönelik çalışmalar yaptı. Destekleriyle toplumda kadının ön plana çıkmasında yol gösterici oldu.

TEŞVİK YASALARININ GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNDÜ

Yeni teşvik sisteminin yetersiz olduğuna vurgu yaptı. Yasalarda bulunan eksikliğe rağmen, kentin bundan faydalandığı gerçeğini gözler önüne serdi. Bu kapsamda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'le bire bir irtibata geçti. Sıkıntılı dönemi atlatmak için teşviklerin yatırım üzerine değil, mevcut üretim kapasitesini korumaya yönelik olması için çabaladı.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARIYLA HALKA İŞ OLANAĞI TANIDI

Şehirde ekonominin canlanması için çeşitli faaliyetlerde bulundu. Dünya Bankası'nın desteklediği,  GTSO ve İş-Kur Müdürlüğü'nün birlikte düzenledikleri mesleki eğitim kursları hizmete girdi. Çalışmalarıyla, uzman öğretmenler tarafından eğitim alacak kursiyerlerin, sertifikalarını aldıklarında iş bulma şanslarını artırmalarını sağladı.

 

GTSO'NUN YENİ BİNASINI HİZMETE SUNDU

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni binasını 2007 yılında hizmete açtı. Toplam700 m2 kapalı alanı olan, göze hoş gelen bir yapıya sahip yeni binada çalışmalarına devam etti. Bu yapıyla vatandaşların işlerini daha iyi ve rahat şartlarda halletmesi için uğraştı.

GÜMÜŞHANE'NİN VERGİ REKORTMENLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen törenle vergi rekortmenlerine ödüllerini verdi. Vatandaşlık görevini yerine getiren işadamlarına ödül takdim ederek, topluma örnek insanlar olmalarını hedefledi. Düşüncesiyle vergi ödemenin önemini ve ülkemize katacağı değeri ortaya koydu.

İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE YARDIM ELİ UZATTI

Gümüşhane genelinde tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilere destek verdi. Her yıl eğitim dönemi başladığı zaman 600 öğrenciye kırtasiye malzemeleri yardımında bulundu. Çalışmalarıyla öğrencilerin eşit şartlarda eğitim görüp, ülkemize faydalı gençler olmaları için girişim başlattı.

TOPLUMSAL BİRLİĞİ SAĞLADI

Toplumda huzur ve refahı sağlamak için birlik ve dirlik oluşturdu. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan teröre karşı birlik olma çağrısı yaptı. Bu kapsamda mitingler düzenleyerek halkı birbirine kenetledi. Bu şekilde vatandaşlarımızın güven ortamında, rahat bir hayat yaşamaları için çabaladı.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE YOL GÖSTERDİ

Gençlerin ileride başarılı olmaları için kolları sıvadı. Avrupa Birliği ile ortak yürütülen projeler kapsamında genç girişimcilere yön çizdi. Turizm ve otelcilik öğrencileriyle girişimcilik üzerine toplantı düzenledi. Öğrencilerle sık sık bir araya gelip, birikim ve deneyimlerini paylaşarak başarıyı yakalamalarında öncülük etti.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİYLE ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTTÜ

GTSO, hizmetleri kapsamında ildeki bütün kurumlarla ortak çalışmalara imza attı. Gümüşhane Üniversitesi ziyaretlerini sıklaştırarak, kenti sorunsuz bir hale getirmekle kalmayıp daha modern bir şehir yaratmayı planladı.

 

Sosyal Medyada Paylaş